متاورس چیست؟! توضیح کامل مفهوم Metaverse ...

از زمانی که فیسبوک در 28 اکتبر 2021 به Meta تغییر نام داد، مفهوم متاورس که الهامبخش نام جدیدش بود، موضوع داغ بحثها شده هست. برخی استدلال می کنند متاورسی که مارک زاکربرگ در طول کنفرانس Connect 2021 توصیف کرده در حال حاضر وجود دارد.
این در حالیست که برخی دیگر آن را تکامل بعدی اینترنت می دانند که به عنوان Web 3.0 شناخته می گردد. این نتیجه گیری های متفاوت تا حدی به این دلیل هست که متاورس برای اشخاص مختلف معنای متفاوتی دارد.
و به همین صورت به این دلیل که امروزه مرزهای بین دنیای مجازی و واقعیت غیرقابل تشخیص و محو شده هست.
متاورس چیست و مفهوم آن از کجا آمده است؟
اصطلاح متاورس را میتوان به نیل استفنسون و رمان سایبرپانک دیستوپیاییاش، Snow Crash، نسبت داد. این رمان در سال 1992 منتشر شد.
این کتاب به همراه رمان “نورومنسر” اثر ویلیام گیبسون، که واقعیتی مجازی به نام ماتریس را توصیف می کند، به عنوان یکی از قوانین این ژانر در نظر گرفته می گردد.
متاورس در رمان Snow Crash 1 فضای واقعیت مجازی سه بعدی هست که از طریق عینک های واقعیت افزوده قابل دسترسی ست.
دقیقا مثل Oculus Quest و سایر هدست های واقعیت مجازی.
استفنسون می نویسد:
“در متاورس مثل هر مکانی در واقعیت، شکل گیری خیابان ها عامل اصلی شهرهای متاورسی می باشند.
توسعه دهندگان هم خیابان های مجازی خود را با الهام از خیابان اصلی میسازند.
آنها میتوانند ساختمانها، پارکها، تابلوها و به همین صورت چیزهایی بسازند که در واقعیت وجود ندارند، مثل نمایشهای نوری شگفت انگیز در آسمان محلههای خاصی که قوانین فضازمان در آن نادیده گرفته میگردد، و مناطق جنگ آزاد که مردم میتوانند به آنجا بروند و همدیگر را از پا در آورند.”
اگر دیدگاه استفنسون از متاورس آشنا به نظر می رسد، به این دلیل هست که بازی های آنلاین چندنفره انبوه بسیاری از این ویژگی ها را دارا می باشند. به عنوان مثال، در بازی Second Life (منتشر شده در سال 2003)، کاربران می توانند آواتارهای واقعی خودشان را بسازند، با دیگر بازیکنان ملاقات کنند، آیتم های مجازی ایجاد کنند، دارایی مجازی داشته باشند و کالاها و خدمات را مبادله کنند.
تجربیاتی مجازی مثل بازی Second Life را می توان به عنوان پیش متاورس توصیف کرد.
چرا پیش متاورس؟ زیرا این ها در انزوا وجود دارند و هر 1 جزیره دیجیتالی مجزایی می باشند که ساکنان و دارایی های مجازی آنها هرگز آن را ترک نمی کنند.
متاورسی که مارک زاکربرگ میخواهد ایجاد کند، 1 تجربه مجازی بزرگ نیست، بلکه دقیقا نسخه بعدی اینترنت یا وب 3.0 هست.
ما با انتشار متن در اینترنت شروع کردیم بعد از آن به عکس و سپس به ویدیو رسیده ایم.
ولی این پایان ماجرا نیست.
زاکربرگ در نامهای اخیر به کارمندانش مینویسد:
“پلتفرم بعدی حتی فراگیرتر خواهد بود.
دیگر مثل سابق قرار نیست به صفحه لپتاپ یا گوشی خیره شوید تا وارد اینترنت شوید، درآینده قسمت زیادی از تجربه ما درون اینترنت خواهد بود آن هم به صورت 3 بعدی و قابل لمس، چنین پدیده ای را متاورس مینامند و هر محصولی را که میسازیم تحت تاثیر قرار خواهد داد.”
آیا در حال حاضر متاورس وجود دارد؟
اگر قرار هست متاورس به 1 اینترنت قابل تجسم تبدیل گردد، پس باید ویژگی های خاصی داشته باشد که آن را از تجربیات واقعیت مجازی مثل بازی Second Life جدا کند.
بیایید ویژگی های متاورس را برای وضوح بهتر فهرست کنیم:
دنیای مجازی سه بعدی تعامل پذیر، حس حضور فردی، همزمانی تمام در آن، تعداد نامحدود کاربر قابلیت رشد بی انداره، کاملا زنده و پویا تداوم و ماندگاری داده ها در آندر عمل، متاورس زمانی وجود خواهد داشت که کاربر بتواند وارد 1 مرکز خرید مجازی عظیم گردد که هر تعداد از اشخاص می توانند آن را تجربه کنند، 1 کالای دیجیتال منحصر به فرد را خریداری کند و سپس همان کالای دیجیتالی را چند هفته بعد در داخل آن بفروشد.
1 دنیای مجازی کاملاً متفاوت از توییتر، eBay یا OpenSea.
دقیقا همانطوری که در فیلم Ready Player One اسپیلبرگ به تصویر کشیده شده و ممکن هست بهترین نمونه تصویری باشد از اینکه متاورس از نظر مفهومی به چه صورتی خواهد بود.
البته برخی از کارشناسان معتقدند که واقعیت مجازی در مقایسه با سختافزار AR (که در فیلم بر آن تاکید نشده است) استفاده کلی کمتری خواهد داشت.
چه چیزی به متاورس قدرت می دهد؟
متاورس توسط اشکال متنوعی از فناوری مثل زیرساخت های ابری، ابزارهای نرم افزاری، پلتفرم ها، برنامه های کاربردی، محتوای تولید شده توسط کاربر و مجموعه ای از سخت افزارها هدایت می گردد.
علاوه بر الزامات فنی، متاورس شامل تجربیات کاربری مختلفی میگردد.
ولی نه محدود به سرگرمی و بازی، بلکه تجارت، تعاملات اجتماعی، آموزش و تحقیق را نیز شامل خواهد شد.
چه زمانی متاورس قابل استفاده میگردد؟
سوال این هست که چقدر طول می کشد تا از متاورس های کوچک مختلف به سمت متاورس بزرگ و اصلی حرکت کنیم؟
مارک زاکربرگ معتقد هست که این اتفاق تا پایان دهه 2020 به وقوع می پیوندد، ولی به همین صورت می تواند بسیار زودتر از این نیز اتفاق بیفتد زیرا عناصر اساسی در حال حاضر وجود دارند.
زیرساخت اینترنت امروزی اجازه می دهد تا تعداد زیادی از مردم در محیط های مجازی جمع شوند، مثل زمانی که بیش از 12.3 میلیون بازیکن برای 1 کنسرت VR در Fortnite با حضور تراویس اسکات حاضر شدند.
این زیرساخت فعلی بسیار تاثیرگذار است، ولی احتمالاً برای حمایت از تصور کارشناسان صنعت متاورس، باید بیشتر تکامل یابد.
ما به همین صورت سخت افزاری برای ارائه محیط های مجازی واقعی و آواتارها به صورت سه بعدی داریم.به طور مثال Meta تولید کننده هدست های واقعیت مجازی، Oculus هست.
به همین صورت شایعه شده هست که اپل هدستهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی خود را امسال عرضه خواهد کرد. مایکروسافت، HTC، Pico، MagicLeap و سایر تولیدکنندگان به سرعت در حال پیشرفت می باشند.
متاورس 1 تجربه محاسباتی فراگیر خواهد بود که در آن کاربران میتوانند از دستگاههای سنتی مثل رایانهها و دستگاههای تلفن همراه استفاده کنند و در عین حال تجربه خود را با ابزارهای پوشیدنی تمام جانبه AR و VR افزایش دهند.
در نهایت، همان فناوریهای نوآورانهای که از زمان پیدایش شبکه بیتکوین در ژانویه ۲۰۰۹، صنعت خدمات مالی را مختل کردهاند، میتوانند برای فعال کردن تداوم دادهها در متاورس استفاده شوند.
NFTها یا توکنهای غیرقابل تعویض، نمونهای عالی از این هست که چگونه میتوان از فناوری بلاک چین برای تأیید مالکیت داراییهای دیجیتال استفاده کرد و در حال حاضر گونهای از پلتفرمهای واقعیت مجازی سه بعدی وجود دارند که از آنها بهره میبرند.
NFT چیست و چرا با ارزش است؟!
مارک پتیت، معاون و مدیر کل Unreal Engine در EPIC Games، اخیراً در مصاحبه ای اظهار داشت که متاورس به «جهان های مجازی مشترکی که پایداری را در خود جای داده است» نیاز دارد.
این بدان معناست که برای 1 تجربه ایده آل، کاربر باید بتواند با وسایل دیجیتالی خود از جهانی به جهان دیگر حرکت کند.
نمونهای از آن ها NFT کفش های نایکی هست که البته تاکنون عرضه نشده و قرار هست برای استفاده از آواتار در پلتفرم Meta’s Horizon در دسترس باشندد و به همین صورت در سایر دنیاهای مجازی مثل آنچه در Fortnite و Minecraft وجود دارد.
مثال دیگر، Decentraland، 1 جهان کاملاً غیر متمرکز هست که هیچ رهبری مرکزی ندارد.
این جهان بر اساس بلاک چین اتریوم هست و توسط 1 سازمان مستقل غیرمتمرکز کنترل می گردد.
از طریق این سازماندهی و رایگیری، بازیکنان میتوانند سیاستهایی را که تعیینکننده نحوه رفتار جهان است، کنترل کنند.
Decentraland به همین صورت دارای ارز غیرمتمرکز خود، MANA هست که می تواند در صرافی های ارزهای دیجیتال با ارزهای دیگر مبادله گردد.
در آینده، Decentraland میتواند یکی از جهانهای غیرمتمرکزی باشد که بخشی از متاورس را تشکیل میدهد.
در حالی که هیچ کس مالک متاورس نیست ولی قطعاً بازیگران مهم زیادی در این فضا وجود خواهند داشت. شرکت هایی مثل متا، مایکروسافت، یونیتی، اپیک گیمز، روبلکس، و دیگران می خواهند در میان آنها حضور داشته باشند.
به همین دلیل هست که آنها میلیاردها دلار برای تحقق رویای علمی تخیلی سرمایه گذاری می کنند.
بسیاری از شرکتهای فناوری بزرگ شرطبندی میکنند که متاورس به اندازه اینترنت امروزی بزرگ و تاثیرگذار خواهد بود.
شما میتوانید به پلتفرمهایی مثل Decentraland، Horizon Workrooms، یا Roblox بپیوندد تا حداقل ایدهای از آینده احتمالی داشته باشد.
نوشته متاورس چیست؟! توضیح کامل مفهوم Metaverse اولین بار در آکادمی تکانش.

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :