ژورنال معاملاتی، ابزاری رایگان و کاربردی برای تریدرها ...

اگر میخواهید 1 معاملهگر حرفهای شوید باید 1 برنامه منظم یا همان ژورنال معاملاتی برای فعالیت، در بازارهای مالی داشته باشید.
در واقع تسلط و کنترل در برنامهریزی فعالیتهای خود، باعث میگردد از هیجانی تصمیم گرفتن در معاملههایتان پرهیز کنید و 1 قدم به دنیای حرفهای بودن پا بگذارید؛ ژورنال نویسی یکی از راههای رسیدن به آن هست.
ژورنال معاملاتی چیست؟
ژورنال معاملاتی یکی از کاربردی ترین ابزارها برای ترید و معاملهگری هست که کاربران برای ثبت روزانه اطلاعات از آن استفاده میکنند.
ژورنال معاملاتی به خوبی میتواند به شما در بررسی پیشرفتها و اشتباهاتتان در ترید کمک کند تا نقاط ضعف و قوتتان در تصمیم گیری هنگام معامله را تشخیص دهید.
در بلندمدت ژورنال معاملاتیتان ابزاری کارآمد برای بررسی نحوه عملکرد شما در دنیای ارزهای دیجیتال میباشد.
ژورنال 1 دفترچه یادداشت یا 1 فایل اکسل (Excel)، 1 صفحه گسترده از گوگل شیت (Google sheet)، سایت های ژورنالنویسی یا هرچیز دیگری میتواند باشد که از آنها برای ثبت معاملات روزانه، هفتگی یا ماهیانه خود استفاده کنید.
ژورنال نویسی به معاملهگرها این اجازه را میدهد که معاملات و افکار خود را در طول روز یادداشت کنند.
نوشتن ژورنال معاملاتی جزئیاتی فراتر از چیزی هست که در میزکار صرافی یا بروکر خود مشاهده میکنید.
به همین صورت میتوانید ایدههای مربوط به استراتژی خود که ممکن هست هنگام معامله در طول روز به ذهنتان آمده باشد، ثبت کنید.
مزایای تهیه ژورنال کارآمد
معاملهگرها نسبت به معاملات خود باید 1 گزارش کامل از جزئیات رخ داده تهیه و ثبت کنند.
تهیه ژورنال معاملاتی کمک می کند از تکرار اشتباهات جلوگیری گردد و باعث بهبود عملکرد در سیستم معاملاتی شما (Trading Plan) گردد؛ گاهی اوقات بازار دچار حرکات شارپی که به اصطلاح عدم تعادل قیمتی (Imbalance) نامیده شده و باعث پامپ و دامپهای هیجانی در مارکت میگردد، تریدرها در این هنگام معاملات را درگیر احساسات هیجانی خود کردهاند و باعث وارد کردن زیان به اکانت خود میشوند.
اکثرا این اتفاق در زمان انتشار خبر مهم به وقوع میپیوندد.
مارک داگلاس نویسنده کتاب معاملهگر منضبط، معتقد هست موفقیت در بازارهای مالی ۸۰ درصد کنترل احساسات را در بر میگیرد و ۲۰ درصد ابزارها و تحلیل تکنیکال هست.
بررسی دیگر مزایا تهیه ژورنال معاملاتی عبارتند از:
افزایش اعتماد بهنفس و مسئولیت پذیری نسبت به معاملات داشتن نظم و انضباط در موقعیتهای مختلف معاملاتی کمک به بهبود استراتژی معاملاتی سودآور ثبت نقاط ضعف، قوت و تجربیات بهدست آمده در حین معامله افزایش دقت در هنگام تجزیه و تحلیل معاملات آیندهنحوه ساخت ژورنال معاملاتی
برت استینبارگر معاملهگر و نویسنده دهه ۸۰ میلادی در کتاب مربی معاملهگری روزانه میگوید در تهیه ژورنال معاملاتی لازم نیست تمام جزئیات معاملات خود را یادداشت کنید بلکه باید تاثیرگذارترین معاملات و مواردی که از آن درس گرفته شده است، مثل دلایل بیشترین سود و یا بیشترین ضرر را ثبت کرد.
با توجه به صحبت آقای استینبارگر اینگونه میتوان برداشت کرد که هرچه ژورنال معاملاتی سادهتر باشد، قابلیت اجرا کردن آن راحت هست.
در غیر این صورت اگر ژورنال معاملاتی پیچیده و شلوغ باشد، تریدر ممکن هست از آن استفاده نکند.
ژورنال معاملاتی ابزاری شخصی است؛ که هر معاملهگر باید خودش آن را ایجاد و ارزیابی کند و در نهایت متوجه گردد معاملاتش به چه معیارهایی نیاز دارد.
تیم تحریریه ارز تودی برای آشنایی بیشتر شما در انتها مقاله، 1 فایل اکسل از ژورنال معاملاتی کاربردی را جهت دانلود در اختیارتان قرار داده است، که با الگوی 1 ژورنال معاملاتی آشنا شوید و یا اگر دوست داشتید، در ابتدای کار از آن استفاده کنید.
چند نمونه پیشنهادی و توضیحات مربوط به آن عبارتنداز:
نحوه یادداشت آن دلخواه هست میتوانید بهصورت دلاری یا درصدی قرار دهید. برد یا باخت (Win or Loss): در این قسمت، یادداشت کنید که در این معامله با سود خارج شدهاید یا باضرر. دلایل ورود به معامله (Signal): در این قسمت، دلایل ورود به معامله را ثبت کنید.
به عنوان مثال: با شکست خط روند و تثبیت قیمت بالای آن اقدام به باز کردن معامله خرید (Buy) کردم. دلایل خروج از معامله (Comments): دلایل خروج از معامله و احساستان در آن لحظه را ثبت کنید.
به عنوان مثال: احساس خوبی داشتم زیرا معاملهام با سود به اتمام رسید؛ به دلیل رسیدن قیمت به مقاومت روزانه مجبور به بسته شدن آن شدم.
به همین صورت در معاملاتی که با ضرر از آن خارج شدید دلیل آن را نیز یادداشت کنید.
ساخت ژورنال معاملاتی
صفحه گسترده گوگل شیت (Google Sheet)
گوگل شیت 1 نرمافزار ساماندهی اطلاعات هست.
این نرم افزار بهصورت آنلاین و مبتنی بر وب بوده که توسط گوگل در سرویس گوگل درایو (Google Drive) ارائه میگردد.
برای معاملهگرهایی که میخواهند از این برنامه استفاده کنند گوگل شیت قابلیت و ویرایش آفلاین نیز دارد؛ که به راحتی کاربر بسیار کمک میکند.
صفحه گسترده اکسل (Excel)
نرمافزار اکسل توسط شرکت مایکروسافت ویرایش و پخش شده هست و برای استفاده در کامپیوترها با سیستم عامل ویندوز و برای کامپیوترهای اپل مکینتاش مناسب هست.
برای معاملهگرهایی که قصد استفاده از این برنامه را دارند این صفحه گسترده شبیه به گوگل شیت کار میکنند.
متاکوانت (MetaQuant)
در این سایت ایرانی میتوانید اطلاعات معاملات خود را ثبت کنید.
متاکوانت با ایجاد محیط گرافیکی مناسب به کاربران خود ویژگیهای دیگری نیز ارائه داده است؛ گزارشات روزانه، هفتگی و ماهیانه بهصورت خودکار پردازش میگردد.
به همین صورت کارکرد آن مبتنی بر صرافی ارزدیجیتال و بروکرهای فارکس هست.
برنامه سایکوئیشن (PsyQuation)
سایکوئیشن مبتنی بر هوشمصنوعی است؛ که برای معاملهگرها در بازارهای مالی طراحی شده هست.
با استفاده از تجزیه و تحلیل و اطلاعات دریافتی از کاربران، عادتهای معاملاتی شما را شناسایی میکند و بهصورت آمار که در قالب عدد نمایش میدهد.
به همین صورت معیارهای دیگری برای بهبود عملکرد معاملهگری شما در این آمار لحاظ میگردد؛ مثل: ریسک و ریوارد در معامله، مقدار سود و زیان، مدت زمان معامله، کارمزد، نوع پوزیشن و …
لینک دانلود ژورنال کاربردی در قالب فایل اکسل (Excel)
جمعبندی
ابتدا این مقاله، با مفهوم ژورنال معاملاتی آشنا شدیم و به همین صورت نوشتن آن چه کمکی به معاملهگرها میکند.
در ادامه به نحوه ساخت ژورنال معاملاتی پرداختیم و چگونه آن را به گنجینه ارزشمند معاملهگری خود تبدیل کنیم.
در نهایت با معرفی چند برنامه کاربردی ژورنال نویسی و ارائه ژورنال پیشنهادی در قالب فایل اکسل برای ایدهگرفتن شما کاربران گرامی مقاله را به پایان رساندیم.
نوشته ژورنال معاملاتی، ابزاری رایگان و کاربردی برای تریدرها اولین بار در ارز تودی.

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :