تحلیل هفتگی: بانک مرکزی استرالیا و افزایش نرخ بهره، بریتانیا و فرار موقتی از رکود ...

این هفته نوبت بانک مرکزی استرالیا هست که نرخ بهره را افزایش دهد، و شاید بریتانیا بتواند فعلاً از وقوع رکود جلوگیری کند
هفته پیش رو – پس از سروصدای بانکهای مرکزی در هفتهای که گذشت، اوضاع در روزهای آینده نه به طور کامل ولی کمی آرام خواهد شد، چرا که بانک مرکزی استرالیا موضع خود در افزایش نرخ بهره را حفظ خواهد کرد.
در بخش دادههای اقتصادی، رویداد مهم هفته آتی گزارش اشتغال کانادا و اولین نگاه به تولید ناخالص داخلی بریتانیا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۲ خواهد بود.
تقویم اقتصادی ایالات متحده هم رویداد خاصی ندارد و احتمالاً از دلار آمریکا که پس از جلسه نه چندان هاوکیش فدرال رزرو ضربه سنگینی خورد حمایت میکند.
افزایش CPI استرالیا امیدها را برای افزایش کمتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا کمرنگ کرد
تورم در استرالیا تا پایان سال ۲۰۲۲ شتاب گرفت و در دسامبر به ۸.۳ درصد سالانه رسید.
این بالاتر از چیزی بود که بازارها پیشبینی میکردند، ولی کم و بیش مطابق با پیشبینی بانک مرکزی استرالیا در حدود ۸ درصد بود.
در مقابل، نرخ اشتغال به طور غیرمنتظرهای در ماه دسامبر کاهش یافت، و دادههای اخیر شاخص مدیران خرید (PMI) نیز ضعیف بوده هست و بنابراین، احتمال اینکه بانک مرکزی استرالیا در روز سهشنبه به طور قابل توجهی لحن هاوکیشی داشته باشد، چندان زیاد نیست.

علاوه بر این، بازگشایی چین را باید در چشمانداز اقتصادی استرالیا در نظر بگیریم، چرا که میتواند تقاضا برای صادرات استرالیا را در ماههای آینده افزایش دهد.
با این حال، بعید به نظر میرسد که سیاستگذاران به این زودی تغییرات بزرگی در پیشبینیهای خود برای رشد اقتصادی استرالیا اعمال کنند ، اگرچه سرمایهگذاران مطمئناً پیشبینیهای به روز شده بانک مرکزی استرالیا را در بیانیه سیاست پولی فصلی خود که در روز جمعه منتشر میگردد، زیر نظر خواهند داشت.
در عین حال، با توجه به افزایش غافلگیرکننده در تورم، سخت هست که بانک مرکزی استرالیا را از حالا متعهد به توقف در افزایش نرخ بهره کنیم.
ممکن هست بانک مرکزی استرالیا بخواهد به وعدههای خود مبنی بر اینکه «انتظار دارد نرخ بهره را در دوره پیش رو افزایش دهد» عمل کند.
بازارها ۸۸ درصد احتمال افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در ماه فوریه را قیمتگذاری کردهاند و احتمال عدم افزایش نرخ بهره را تغییری ندادهاند.
بنابراین، 1 افزایش هاوکیش نرخ بهره احتمالاً میتواند دلار استرالیا را تقویت کند.
ولی این ریسک نیز وجود دارد که رئیس بانک مرکزی استرالیا، فیلیپ لو، به این موضوع اشاره کند که ممکن هست در جلسه بعدی در ماه مارس، نرخ بهره افزایش پیدا نکند و باعث ایجاد 1 موج فروش در دلار استرالیا گردد.
آیا بریتانیا میتواند از رکود فرار کند؟
تورم سرسامآور بهدلیل افزایش قیمتهای انرژی، تأثیر مخربی بر اقتصاد بریتانیا داشته و هزینه کرد شرکتها و خانوارها را کاهش داده هست.
ولی این تنها مشکلی نیست که رشد اقتصادی در هفتههای اخیر با آن مواجه بوده هست.
اعتصاب کارکنان بخش دولتی نیز برای اقتصاد، هزینه دارد و بنابراین پیشبینی نمیگردد که ارقام تولید ناخالص داخلی که در روز جمعه منتشر میشوند، بسیار جالب باشند.
انتظار میرود تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم ثابت بوده باشد، که به این معنی هست که بریتانیا از لحاظ اقتصادی از رکود اجتناب کرده هست.
سایر دادههای اقتصادی شامل برآورد ماهانه تولیدات صنعتی و تراز تجاری میشوند.

حتی اگر اقتصاد موفق به ثبت رشدی اندک در سه ماهه چهارم سال قبل گردد، تولید ناخالص داخلی بدون شک در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ کاهش مییابد.
از این رو، افزایش پوند بخاطر عملکرد بهتر از حد انتظار اقتصاد در پایان سال ۲۰۲۲ موقتی خواهد بود.
تا همین اواخر، با نزدیکتر شدن فدرال رزرو به پایان چرخه انقباضی خود و علیرغم مشکلات اقتصادی بریتانیا، انتظار چشماندازی قوی برای ادامه روند افزایشی پوند در برابر دلار آمریکا وجود داشت.
ولی اکنون که بانک انگلستان اشاره کرده هست که ممکن هست به زودی افزایش نرخ بهره را متوقف کند، این روند صعودی به طور فزایندهای متزلزل شده هست.
دادههای اشتغال کانادا آماده انتشار
دلار کانادا اخیراً در برابر همتای آمریکایی خود در حال افزایش بوده است، حتی با وجود اینکه بانک مرکزی کانادا به تازگی سیگنال آخرین افزایش نرخ بهره احتمالی در چرخه انقباضی خود را داده هست با وجود اینکه کار فدرال رزرو تاکنون با افزایش نرخ بهره تمام نشده هست.
بهبود وضعیت ریسکپذیری بخاطر کاهش سرعت افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و لغو تمام محدودیتهای کووید در چین، باعث افزایش چشمگیر ارزهای کالایی مثل دلار کانادا شده هست.

بنابراین گزارش اشتغال روز جمعه کانادا ممکن هست مثل همیشه توجه زیادی را به خود جلب نکند، ولی همچنان سیاستگذاران آن را زیر نظر خواهند داشت زیرا کمبود شدید نیروی کار کانادا تاکنون میتواند سفتهبازانی که میگویند مشکل تورم از بین رفته هست را بترساند.
ولی اگر در دادههای اشتغال غافلگیر کننده نباشند، احتمالاً دلیلی برای نگرانی وجود نخواهد داشت.
بانک مرکزی کانادا به طور کامل راه را برای افزایش بیشتر نرخ بهره نبسته است، بنابراین 1 افزایش بزرگ در نرخ اشتغال اصلی (headline employment) یا رشد دستمزدها میتواند دلار کانادا را به سطوح بالاتر برساند.
دلار در انتظار صحبتهای پاول
در ایالات متحده، پس از جلسه فدرال رزرو و انتشار کلی داده اقتصادی در چند روز گذشته، 1 دوره نقاهت برای معاملهگران فرا رسیده هست و تنها رویداد مهم در تقویم اقتصادی، نظرسنجی اولیه احساسات مصرفکننده دانشگاه میشیگان هست.
سنجه احساسات مصرفکننده در ماههای اخیر در حال بهبود بوده است، در حالی که انتظارات تورمی مصرفکننده تعدیل یافته و شروع به کاهش کرده هست.
ادامه این روند در ماه فوریه برای سنتیمنت ریسکپذیری مثبت خواهد بود.

با این حال، دلار به احتمال زیاد از جروم پاول، رئیس فدرال رزرو که قرار هست روز سهشنبه در باشگاه اقتصادی واشنگتن سخنرانی کند، سرنخهای خود را میگیرد.
پاول در نشست مطبوعاتی خود پس از FOMC از مخالفت کردن در برابر شرطبندیهای بازار مبنی بر مسیر افزایش کمتر نرخ بهره اجتناب کرد، بنابراین هرگونه اظهارنظر در مورد دورنمای تورمی و نرخ بهره برای دلار آمریکا حیاتی خواهد بود.
عدم وجود محرکهای اصلی برای اقتصادهای دیگر
یورو در ابتدا از موضع نه چندان هاوکیش پاول سود برد، ولی بعداً پس از اینکه کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، انتظارات هاوکیش بازار از بانک مرکزی اروپا را ناامید کرد، سقوط کرد.
در تقویم اقتصادی اروپایی در هفته آینده به غیر از مجموعهای از دادههای اقتصادی برای آلمان در روزهای دوشنبه و سهشنبه، محرکهای کمی برای اقتصاد منطقه یورو وجود خواهد داشت.
در همین حال، در سوئد، کشور غیرعضو منطقه یورو، انتظار میرود که بانک مرکزی سوئد در روز پنجشنبه از بانک مرکزی اروپا پیروی کند و نرخ بهره خود را نیم درصد افزایش دهد.
بازارهای آسیایی نیز نسبتاً آرام خواهند بود، ولی با این وجود معاملهگران باید به شاخصهای قیمت مصرفکننده و تولیدکننده چین که در روز جمعه منتشر میشوند و نرخ هزینه کرد خانوار و رشد دستمزد برای ژاپن که در روز سهشنبه منتشر میشوند توجه داشته باشند.

هاروهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن که بزودی بازنشسته میگردد، انتظارات زیادی را برای خروج از سیاست تسهیلی تعیین کرده هست با این وجود به نظر میرسد بانک مرکزی ژاپن به خروج از سیاست تسهیلی نزدیکتر میگردد.
ولی با ناپایدار شدن سیاست کنترل منحنی بازده علیرغم تغییرات اخیر، هرگونه نشانه مبنی بر شتاب گرفتن افزایش دستمزدها در ژاپن، گمانهزنیها مبنی بر تغییر عمده در سیاست پولی بانک مرکزی به محض روی کار آمدن رئیس جدید در ماه آوریل را تقویت میکند.
منبع: XM
«برای پیگیری اخبار روز و فوری فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرام UtoFX بپیوندید.»
بیشتر بخوانید:
سیاست پولی بانک مرکزی یا Monetary Policy چیست؟آشنایی با سازوکار بانک مرکزی آمریکا – فدرال رزرو (Fed)آشنایی با سازوکار بانک مرکزی ژاپن (BOJ)بانک مرکزی چگونه بر بازار فارکس تاثیر میگذارد؟نوشته تحلیل هفتگی: بانک مرکزی استرالیا و افزایش نرخ بهره، بریتانیا و فرار موقتی از رکود اولین بار در آموزش فارکس _ یوتوفارکس.

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...
برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :