citizenryco.ir logo فیلم های روانشناسی + معرفی برترین آثار این ژانر ...




فیلم های روانشناسی + معرفی برترین آثار این ژانر
citizenryco.ir logo لینک منبع خبر:
https://businessuni.net/what-are-the-characteristics-of-psychological-movies/

فیلم های روانشناسیفیلم‌ های روانشناسی تلفیقی از سرگرمی و یادگیری می باشند.

مدت‌هاست فیلم و سینما یکی از سرگرمی‌های دنیای‌ مدرن محسوب می‌گردد و از آن‌جایی که برای هر رده‌ی سنی و هر سلیقه‌ای، ژانرهای مختلفی درنظر گرفته شده است، مخاطبان‌ زیادی دارد.

بسیاری از ما علاقه داریم در پایان 1 روز شلوغ کاری، با آرامش بنشینیم و فیلمی تماشا کنیم؛ ژانر این فیلم می‌تواند بنابر شرایط و روحیه‌ی فعلی یا علاقه‌ی همیشگی ما تعیین گردد.

یکی از جذاب‌ترین و معنادارترین ژانرها در صنعت‌ سینما، فیلم‌‌های روانشناسی می باشند که موضوعات آن‌ها بیشتر شامل احساسات‌ درونی، عواطف، مشکلات‌ شخصی و اجتماعی شخصیت‌های آن‌هاست. ما در این مقاله از دانشگاه کسب و کار، به‌ بررسی فیلم‌ های روانشناسی و تاثیرات آن در مخاطب خواهیم پرداخت و در ادامه چند مورد از برترین‌های این ژانر در دنیا را به شما معرفی خواهیم کرد.

موضوعات روانشناسی در ادبیات و سینما

ژانر روانشناسی یکی از ژانرهای محبوب و مورد علاقه‌ی نویسندگان و کارگردان‌های دنیا است؛ چنان‌ که تاکنون آثار متعدد و محبوبی در این زمینه تولید شده‌ هست و همچنان نیز مخاطبان خاص خودش را دارد.

در این ژانر بیش‌ از هرچیز با درونیات انسان و نحوه‌ی مقابله‌ی ایشان با مشکلات و مسائل‌ زندگی، روبه‌رو می‌شویم. یکی از نویسندگان مطرح در این حوزه فئودور داستایوسکی، نویسنده‌ی روسی است؛ که در آثار خود به‌ بررسی ویژگی روانی شخصیت‌‌ها در مواجهه با مشکلات‌ مختلفی مثل بیماری، قتل، فقر و… می‌پردازد.

شهرت و طرفداران بسیار آثار این نویسنده به‌خوبی نشان می‌دهد که ژانر روانشناسی تا چه اندازه در میان مردم محبوبیت دارد.

فیلم‌ های روانشناسی چه فیلم‌هایی می باشند؟

فیلم‌ های روانشناسی بیش از هر چیز واقع‌گرا می باشند؛ یعنی ما در آن‌ها با واقعیات زندگی طرف هستیم.

در این فیلم‌ها ذهن و روان شخصیت‌ها هدف قرار می‌گیرد و ما به‌گونه‌ای با صحبت‌ها و افکار درونی اشخاص آشنا می‌شویم و علت برخی‌ از رفتارهای ایشان را تشخیص می‌دهیم.

ویژگی شخصیت‌های فیلم‌ های روانشناسی

شخصیت‌های این ژانر طیف گسترده‌ای دارند؛ این اشخاص می‌توانند افرادی غمگین با مشکلات‌شخصی، اشخاص موفق یا بیمارهایی با مشکلات‌روان باشند.

در برخی از فیلم‌ های روانشناسی، اشخاص سخت‌کوشی وجود دارند که هدف‌ خاصی دارند، و ما تلاش‌ها، شکست‌ها و نهایتا ناکامی یا دستیابی آن‌ها به اهداف را می‌بینیم.

معین هست که دیدن چنین فیلم‌هایی انگیزه و روحیه‌ی ما برای دستیابی‌ به موفقیت را افزایش می‌دهد.

یا ممکن هست برخی از آن‌ها نحوه‌ی مواجهه‌ی اشخاص با سوگ و اندوه را نمایش دهند و ما از این طریق، فرهنگ مواجهه‌ با اشخاص سوگوار و داغ‌دیده را یاد بگیریم.

تاثیرات فیلم‌ های روانشناسی

فیلم‌ های روانشناسی و همذات‌پنداری مخاطب

از آن‌جایی که در فیلم‌ های روانشناسی، ذهنیات و مسائل‌درونی اشخاص نشان داده می‌گردد، مخاطب می‌تواند در موارد متعددی با این افکار همذات‌پنداری کند و خود را شبیه به این شخصیت‌ها بیابد.

مثلا در فیلمی روند مواجهه‌ی اشخاص با سوگ یا فقدان را می‌بینیم و اگر چنین تجربه‌هایی داشته باشیم، در زمینه‌های مختلفی با آن همذات‌پنداری می‌کنیم.

این ویژگی باعث احساس آرامش و صمیمیت در ما می‌گردد؛ چرا که درمی‌یابیم چنین مسائلی در زندگی هر انسانی به همین‌ شکل طی می‌گردد و ما در احساسات و لحظات سخت و آسان خود تنها نیستیم.

همدردی

انسان‌ها در ذات و وجود خود شباهت‌های یکسانی دارند.

شاید هر 1 از اشخاص از لحاظ عقاید، افکار و سلیقه با دیگران متفاوت باشند؛ ولی دارای احساسات‌ مشترکی می باشند.

از این جهت هنگامی‌که سریال یا فیلم‌‌ های روانشناسی را می‌بینیم، این قابلیت در وجود ما بیش‌ از گذشته خود را نمایش می‌دهد.

ممکن هست با مشکلات و مصیبت‌های شخصیت‌ها غمگین شویم، با موفقیت آن‌ها شاد شویم و دغدغه‌ها و مسائل آن‌ها ذهن ما را مشغول کند.

بنابراین یکی از تاثیرات فیلم‌‌ های روانشناسی برانگیختن احساس‌ همدردی در مخاطب هست و سرچشمه‌ی این قابلیت به ذات و روح مشترک انسانی برمی‌گردد.

فیلم های روانشناسی

به چالش کشیدن مخاطب

ممکن هست گاهی در کتاب، فیلم یا سریالی، اتفاقی را مشاهده کنیم که ما را به تفکر در زندگی خود وادارد.

فرض کنیم زندگی فردی را می‌بینیم که با بیماری افسردگی درگیر هست و از طریق رفتارهای ایشان به وجود این بیماری در خود پی‌ می‌بریم.

بنابراین یکی از تاثیرات فیلم‌‌ های روانشناسی در به‌چالش‌کشیدن مخاطب از طریق تفکر در افکار و اعمال خود و عبرت‌آموزی از مسائل متعدد در فیلم و سریال‌ها هست.

بالا بردن مهارت حل‌ مسئله در زندگی

اگر فردی از نحوه‌ی مقابله‌ی خود با مشکلات و موانع‌ زندگی و چگونگی دستیابی‌ به اهدافش با شما صحبت کند، چه تاثیری در شما خواهد گذاشت؟ آیا از تجربیات و شیوه‌ی زندگی ایشان درس می‌گیرید و در زندگی به‌ کار می‌برید؟ مسلما ما نیازمند تجربه و مشاهده‌ی شیوه‌های مختلف زندگی هستیم؛ هر چه تجربه‌ی بیشتری داشته باشیم، موفق‌تر خواهیم بود.

یکی از مزیت‌های تماشای فیلم‌ های روانشناسی همین بالابردن سطح تجربیات اشخاص در مواجهه با مسائل‌ گوناگون هست.

این ویژگی به‌مرور باعث تقویت مهارت حل مسئله شده و ما خواسته یا ناخواسته، از تجربیات و روش‌هایی که از فیلم‌ها و کتاب‌ها آموخته‌ایم، در زندگی‌ عملی خود استفاده خواهیم کرد.

مواجهه با احساسات درونی

در فیلم‌ های روانشناسی ،ما احساس می‌کنیم ذهن شخصیت‌ها و حتی ذهن خود ما توسط 1 روانشناس ماهر در حال خواندن هست.

گاهی خودمان را در وجود یکی از شخصیت‌ها می‌بینیم و از این‌طریق راحت‌تر می‌توانیم به عمق وجود و احساسات‌ درونی خود پی ببریم و با برتری‌ها و نواقص آن روبه‌رو شویم. فیلم های روانشناسیمثلا ممکن هست در سال‌های گذشته طردشدگی یا شکست‌ عشقی را چشیده باشید و تا مدت‌ها احساسات خود را سرکوب کرده باشید؛ ولی با دیدن اندوه شخصیتی در فیلم و سریال، سد درونی شما بشکند و به احساسات خود اجازه‌ی بروز بدهید.

یادگیری؛ از فواید فیلم‌ های روانشناسی

ما در تمام مراحل‌ زندگی خود نیازمند یادگیری و افزایش‌ علم و مهارت هستیم.

عده‌ای تصور می‌کنند یادگیری تنها از طریق درس و دانشگاه صورت می‌گیرد‌، در صورتی‌ که کتاب‌ها، فیلم، سریال و حتی صحبت با 1 دوست می‌تواند تجربه و دانش ما را افزایش دهد.

البته به‌ شرطی‌ که ورودی‌های ذهن خود را کنترل کرده و با دقت و هوشمندی، کتاب، فیلم، سریال، موسیقی و… را انتخاب کنیم.

معرفی برترین فیلم‌ های روانشناسی دنیا

چنان‌که گفته شد ژانر روانشناسی از موضوعات‌ محبوب برای نویسندگان، فیلم‌نامه‌ نویسان و کارگردان‌ها هست.

تاکنون فیلم‌ های روانشناسی برتری در این ژانر طراحی شده هست که ما در دانشگاه کسب و کار به معرفی تعدادی از آن‌ها می‌پردازیم:

فیلم The Father 2020؛ نمایشی دلخراش از زوال‌عقل در میانسالی

فیلم پدر که یکی از فیلم‌های روانشناسی در دو سال اخیر هست توسط فلورین زلر طراحی شده هست.

درون‌مایه‌ی این فیلم، نمایش احساسات 1 فرد آلزایمری و نحوه‌ی عملکرد فرزندان در برابر پیری والدین و بیماری‌های پس از آن هست.

داستان این فیلم در مورد‌ی آنتونی (با بازی آنتونی هاپکینز ) مرد مسن و تنهایی هست که از کمک‌های دخترش امتناع می‌کند؛ ولی پس از مدتی نشانه‌های زوال‌عقل و آلزایمر در ایشان معین می‌گردد.

ایشان زن غریبه‌ای را می‌بیند که ادعا می‌کند دختر اوست و حتی پس از مدتی از شناخت شخصیت خود نیز عاجز می‌گردد. فیلم های روانشناسیاو گاهی مبهوت و وحشت‌زده هست و گاه احساس اندوه شدیدی از تنهایی و طردشدگی می‌کند.

دنیای آنتونی روز‌به‌روز در حال کوچک‌تر شدن هست و ایشان از این وضعیت رنج می‌برد.

اگر در زندگی شما فردی میانسال با بیماری آلزایمر وجود دارد، تماشای این فیلم کمک‌ زیادی به شما در شناخت احساسات ایشان خواهد کرد.

فیلم Split 2016؛ از فیلم‌ های روانشناسی مطرح در مورد‌ی اختلال چندشخصیتی

فیلم Split 2016 قسمتی از 1 سه‌ گانه‌ی سینمایی هست که به‌ تنهایی و مستقل از بقیه نیز قابل‌ مشاهده می‌باشد.

اختلال چند هویتی، یکی از بیماری‌های خطرناک در علم‌ روانشناسی هست.

ماجرای این فیلم در مورد‌ی مردی با 23 شخصیت مجزا و متفاوت از هم هست.

ما در این فیلم به‌خوبی می‌توانیم خطر وجود این اشخاص در جامعه را مشاهده کنیم. فیلم های روانشناسیدر این فیلم، سه دختر بدون آن‌که علت آن را بدانند، توسط مردی دزدیده می‌شوند.

آن‌ها به‌ زودی متوجه می‌شوند این مرد دچار اختلال‌ شخصیتی هست و هربار با 1 شخصیت‌ جدید به سراغ آن‌ها می‌آید.

بیماری نقش‌ اصلی و قابل‌‌ پیش‌بینی نبودن حرکات‌ بعدی او، باعث ایجاد تعلیق و دلهره در مخاطب می‌گردد.

این فیلم تا حد زیادی ویژگی‌های بیمار چندهویتی را به ما نشان می‌دهد.

اگر به ژانر روان‌شناسی و هیجانی علاقه دارید، ما دیدن این فیلم را به‌ شما پیشنهاد می‌دهیم.

فیلم Money ball 2011؛ 1 فیلم انگیزشی

این فیلم داستان زندگی مدیر 1 تیم بیس‌بال را روایت می‌کند که در تلاش هست تیم خود را از شکست‌ها و مشکلات‌متعدد نجات دهد.

ایشان در این مسیر با چالش‌ها و تغییرات زیادی روبه‌رو می‌گردد.

از آن‌جایی که این مدیر، بودجه و پول کمی برای پیشرفت تیم خود دارد، از فردی به‌ نام پیتر براند کمک می‌گیرد تا با استفاده از ایده و روش‌های جدید، بازدهی بیشتری داشته باشند.

این فیلم راهکارهای خوبی برای تمام کارآفرینان و افرادی که به‌ دنبال موفقیت در اهداف یا کسب و کار خود می باشند ارائه می‌دهد.

اگر کنجکاو هستید که نهایتا این فرد به موفقیت می‌رسد یا شکست می‌خورد، تماشای Money ball را در اولویت خود قرار دهید.

فیلم Extremely Loud & Incredibly Close 2011

فیلم به‌ شدت بلند و بی‌نهایت نزدیک، که از روی کتابی با همین نام طراحی شده است، از فیلم‌‌های روانشناسی زیبایی هست که متاسفانه در اندازه‌ی خود دیده نشد.

داستان این فیلم در مورد‌ی اسکار شل، پسربچه‌ای هست که پدر خود را در حادثه‌ی 11 سپتامبر 2001، که در یکی برج‌های دوقلو بوده است، از دست می‌دهد. فیلم های روانشناسیاسکار که رابطه‌ی صمیمی و نزدیکی با پدر خود داشته است، پس از این فقدان دچار خودآزاری، عذاب‌وجدان و افسردگی می‌گردد.

این فیلم به‌خوبی غم ناشی‌از فقدان و مرگ را در وجود بازماندگان نمایش می‌دهد.

از آن‌جا که این فیلم تا حدودی غمگین و ناراحت‌کننده است، اگر روحیه‌ی حساسی دارید، تماشای آن را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.

فیلم coda 2021؛ خواننده‌ای در 1 خانواده‌ی ناشنوا

خانواده‌ی چهار نفره‌ای را تصور کنید که سه نفر از آن‌ها ناشنوا می باشند و یکی از فرزندان آن شنوا هست.

ایشان به موسیقی علاقه‌مند هست و تصمیم می‌گیرد توانایی خود را پرورش دهد و خواننده‌ گردد.

این موضوع فیلم coda، فیلم تحسین‌شده و برتر سال 2021 هست.

این فیلم قصد دارد دنیای مدرنی را نشان دهد که در آن کودکان مجبور نیستند از هنجارهای غلط و خواسته‌های والدین پیروی کنند و در این میان از اهداف و آرزوهای خود دست بکشند.

Coda فیلمی هست که امید و شادی را در وجودتان ایجاد می‌کند و در عین‌ حال صحنه‌هایی از آن قلبتان را می‌شکند.

فیلم های روانشناسی

کره‌جنوبی و صنعت فیلم‌ های روانشناسی

شاید برای عده‌ی زیادی از شما، صنعت فیلم و سریال کره‌ای، یادآور کلیشه‌های عشقی یا افسانه‌های اغراق‌آمیز نظیر جومونگ، امپراتور دریا و از این موارد باشد.

جالب هست بدانید صنعت‌سینمایی کره در دهه‌های اخیر پیشرفت قابل‌ توجهی در زمینه‌های مختلف داشته است؛ دیگر از کلیشه‌های غیرواقعی و افسانه خبری نیست و در این میان ژانر روانشناسی و رئال، اهمیت‌زیادی یافته‌ هست. سینمای کره در سال‌های اخیر، در مواردی حتی از هالیوود هم پیشی گرفته و رکورد بازدید فیلم و سریال‌های جهانی را شکسته است؛ مثل سریال بازی‌مرکب یا squid game که در سال 2021 در شبکه netflix پخش شد.

مخاطبان زیاد این سریال و جوایز متعددی که برنده شد، نشانگر محبوبیت آن در میان مردم هست.

ما در دانشگاه کسب و کار سه‌ مورد از برترین فیلم و سریال‌های کره‌ای اخیر را معرفی کرده و تماشای آن‌ها را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

فیلم Oldboy 2003؛ فیلمی با مضمون انتقام و شناخت روان

داستان این فیلم در مورد‌ی مردی هست که توسط فردی ناشناس ربوده می‌گردد و به‌مدت 15 سال در 1 مکان حبس می‌گردد؛ بدون این‌که علت آن را بداند.

سپس ایشان را آزاد می‌کنند و به ایشان مهلت می‌دهند طی 5 روز مسبب این اتفاق را بیابد و از ایشان انتقام بگیرد.

این فیلم که حالت نمادین دارد، به انتقاد از نفوذ قدرت‌ها در حریم‌ شخصی اشخاص می‌پردازد و در عین‌حال دیدگاهی ساختارشکن نسبت‌ به مسئله‌ی اخلاق و انتقام دارد.

به همین صورت نشان می‌دهد که ما به‌گونه‌ای همیشه درگیر گذشته‌ی خود هستیم؛ بنابراین لازم هست مراقب زمان‌حال خود باشیم تا در آینده، مجبور به تاوان‌ دادن نباشیم.

با تماشای این فیلم تلفیقی از دلهره و هیجان را تجربه خواهید کرد. فیلم های روانشناسی

سریال Just between lovers 2017؛ از زیباترین‌های ژانر روانشناسی

داستان این سریال در مورد‌ی حادثه‌ای در کره‌جنوبی هست که در آن 1 مرکزخرید به‌صورت ناگهانی فرو می‌ریزد و عده‌ی زیادی از افرادی که در آن بودند کشته‌ می‌شوند.

ما در این سریال، داستان دو تن از بازماندگان این حادثه را می‌بینیم که چند روز بدون آب و غذا در زیر آوار محبوس بودند و در اثر این حادثه پدر و خواهر خود را از دست دادند.

این سریال به‌ خوبی احساس اندوه و عذاب‌ وجدان ناشی از زنده‌ ماندن و شوک ناشی از چنین حادثه‌ای در سال‌های زندگی اشخاص را نمایش می‌دهد.

اگر به سریال‌های آرام با دغدغه‌های اجتماعی همراه با نمایش مراحل سوگ و فقدان علاقه دارید، تماشای این سریال دوست‌داشتنی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

سریال My Liberation Diary 2022

سریال دفترچه خاطرات رهایی من که یکی از جدیدترین سریال‌های پخش‌شده در کره‌جنوبی است، از همان روزهای نخست به محبوبیت زیادی رسید.

داستان این سریال در مورد‌ی دو خواهر و 1 برادر هست که در روستایی زندگی می‌کنند.

آن‌ها معنای زندگی خود را از دست داده‌ و دچار پوچی شده‌اند.

ما در این سریال، با مسائل و مشکلات زندگی آن‌ها در زمینه‌ی شغل و مسائل‌مالی، رابطه با خانواده و دوستان و روابط عشقی آشنا شده و از این طریق با آن‌ها همذات‌ پنداری و همدردی می‌کنیم.

اگر شما هم به‌ تازگی دچار خستگی شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با تماشای این سریال آرامش‌بخش به خود و ذهنتان استراحت دهید.

ساخت فیلم‌‌ های روانشناسی – انگیزشی

تا این بخش از مقاله با ویژگی فیلم‌‌ های روانشناسی و تعدادی از نسخه‌های خوب آن آشنا شدیم.

علاوه بر این، ما با فیلم‌ ‎های روانشناسی در قالب دیگری نیز روبه‌رو هستیم.

امروزه افرادی در سراسر جهان وجود دارند که به آن‌ها روان‌شناس‌ مثبت‌نگر و انگیزشی گفته می‌گردد.

این اشخاص به ساخت نوع دیگری از فیلم‌‌ های روانشناسی می‌پردازند که هدف آن ایجاد و تقویت انگیزه و تشویق به تلاش در مسیر اهداف می‌باشد. فیلم های روانشناسیافرادی نظیر؛ ریچل هالیس، نویسنده‌ی کتاب خودت باش دختر، که یکی از زنان‌ موفق در زمینه‌ی نگارش کتاب و ساخت فیلم‌ های روانشناسی – موفقیت می‌باشد.

یا جول اوستین ملقب به کشیش خنده‌‌رو که سالانه میلیون‌ها نفر از سراسر جهان به کلیپ‌ها و سخنرانی‌های ایشان با موضوعاتی نظیر امید، پیشرفت در کار، روش‌های موفقیت و کارآفرینی گوش می‌دهند و طرفدار ایشان می باشند.

شما با اندکی جست‌وجو در یوتیوب یا سایت‌های مختلف، می‌توانید به‌ راحتی به این کلیپ‌ها دست پیدا کنید و از راهکارهای آن در زندگی استفاده کنید.

سخن پایانی

مقاله‌ی ما در رابطه با فیلم‌‌ های روانشناسی به پایان رسید.

ما تلاش کردیم چند نمونه از بهترین‌های این ژانر را برایتان گلچین کنیم، پس نبودن فیلم یا سریال خاصی در این مقاله، به‌معنای خوب‌ نبودن آن نیست.

از شما ممنونیم که تا پایان مقاله با ما همراه بودید.

نظر شما در مورد‌ی این مقاله چیست؟ آیا به تاثیرات فیلم‌‌ های روانشناسی که در این مقاله ذکر کردیم، باور دارید؟ چند نمونه از فیلم‌های محبوب خود در ژانر روانشناسی را با ما به اشتراک بگذارید.

فیلم های روانشناسی + معرفی برترین آثار این ژانر دانشگاه کسب‌ و‌ کار.

google rating | reviews
4. ستاره - بازنگری سردبیر
citizenryco.ir logo « خبرنگار: سیروس صداقت »

citizenryco.ir logo کد خبر: « 12508 »

citizenryco.ir logo بازدیدها: 24752 8 ماه پیش

« پیشنهاد ویژه برای شما »
سلام و عرض ادب ❤️ خدمت شما هم وطن محترم، قطعا شما نیز به کسب درآمد فوق العاده از اینترنت نیاز خواهید داشت ...

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :