citizenryco.ir logo شکست یا پیروزی؛ نتیجه جنگ روسیه در هر حال به بی‌ ثباتی جهان منجر خواهد شد ...




شکست یا پیروزی؛ نتیجه جنگ روسیه در هر حال به بی‌ ثباتی جهان منجر خواهد شد
citizenryco.ir logo لینک منبع خبر:
https://utofx.com/russia-war-is-causing-global-instability/

ضرب‌المثلی وجود دارد که می‌گوید: «وقتی که دو فیل دعوا می‌کنند، علف‌ها آسیب می‌بینند».

ولی وقتی که 1 خرس بزرگ به 1 موجود کوچک‌تر حمله می‌کند، چه اتفاقی می افتد؟ گفته‌های سنتی پیشینیان کمی ما را در این زمینه راهنمایی می‌کند.

با این وجود، 1 مسئله حیاتی برای قدرت‌های متوسط ​​در سال ۲۰۲۳ وجود دارد؛ این که اوکراین زخمی، ولادمیر پوتین (Vladimir Putin) را مجبور به تغییر بسیاری از محاسبات ژئوپلیتیک کرده هست.

اگر آقای پوتین شکست بخورد، برخی از کشورها مثل دولت‌های منطقه بالتیک (Baltic) که از روسیه هراس دارند، کمتر از آن خواهند ترسید.

ولی دیگران نگران این می باشند که روسیه شکست‌خورده، حتی کمتر از قبل قابل پیش‌بینی بگردد.

باید توجه داشت که پوتین، قزاقستان را که مثل اوکراین دارای مرز طولانی با روسیه بوده و دارای اقلیت بزرگ روسی زبان است، به طور مستقیم تهدید نکرده هست.

با این حال کارشناسان ناسیونالیست روسی از ایشان می‌خواهند که آن را تجزیه کرده و در برابر آزار و اذیتی خیالی، زمین‌هایی را برای «حفاظت» از روس‌های قومی تصرف کند.

دروغ‌های آن‌ها در مورد قزاقستان، شباهت ترسناکی به دروغ‌هایی دارد که در مورد اوکراین می‌گویند؛ برای مثال می‌توان این ادعا که آنها آزمایشگاه‌های جنگ‌ میکروبی در نزدیکی مرز روسیه داشته و قصد ممنوعیت آموزش زبان روسی در مدارس خود دارند را نام برد.

حتی اگر جنگ در اوکراین به پایان برسد، قزاق‌ها حق این را خواهند داشت که مضطرب باشند.

حمله روسیه به اوکراین نشان دهنده آن هست که هر کشوری که تا به حال تحت نظر مسکو اداره شده، جای امنی نبوده هست.

آن‌هایی که می‌توانند روابط نزدیک‌تری با ناتو ایجاد کنند، این کار را انجام خواهند داد؛ به طوری که گرجستان و مولداوی مشتاق این امر می باشند.

آن‌هایی که مثل قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان نمی‌توانند به طور واقع‌بینانه از ناتو انتظار کمک داشته باشند، به دنبال ایجاد روابط عمیق‌تر با چین خواهند بود.

این دسته از کشورها بر این اعتقاد می باشند که اگر راه‌آهن‌ و کارخانه‌های چینی در قلمرو آن‌ها وجود داشته باشد، احتمال حمله روسیه به آن‌ها کمتر خواهد بود.

از سوی دیگر رژیم‌هایی که به حمایت روسیه وابسته می باشند، مضطرب‌تر خواهند شد.

الکساندر لوکاشنکو، حاکم مستبد بلاروس، عمدتاً به لطف حمایت پوتین صاحب قدرت هست.

در ازای آن، ایشان اجازه داد تا برای حمله روسیه به کیف (Kyiv)، پایتخت اوکراین، از خاک بلاروس به عنوان سکوی پرتاب استفاده گردد که به طرز تأسف‌باری با شکست مواجه شد.

آقای لوکاشنکو مشتاق هست که بیش از این وارد جنگ نگردد؛ جنگی که به شدت مورد تنفر جامعه بلاروس‌ بوده و باعث می‌گردد که وی بیشتر توسط مردم کشورش مورد تحقیر قرار بگیرد.

ولی آقای پوتین به فشار آوردن بر ایشان ادامه خواهد داد.

واگنر (Wagner)، گروه پرحاشیه‌ای که توسط یکی از متحدان پوتین در آفریقا اداره می‌گردد، از دولت‌های خودکامه در جمهوری آفریقای مرکزی و کشور مالی و به همین صورت از 1 جنگ‌سالار در لیبی حمایت می‌کند.

احتمالاً برای انجام این عملیات‌ها، خود را از طریق معاملات مبهم مواد معدنی تأمین مالی می‌کنند.

ولی به همین صورت، برخی از اعضای واگنر برای مبارزه در اوکراین فراخوانده شده‌اند.

اگر این عملیات آفریقایی حمایت ضمنی دولت روسیه را از دست بدهد، آن‌ها برای حفظ قدرت مشتریان خود مبارزه خواهند کرد.

تا زمانی که جنگ بازارهای انرژی را مختل کند، تولیدکنندگان انرژی شاهد افزایش نفوذ دیپلماتیک خود خواهند بود.

عربستان سعودي براي بهبود سابقه حقوق بشري و يا متنوع ساختن اقتصاد خود، فشار کمی احساس خواهد كرد.

عرضه‌کنندگان انرژی که جایگزین گاز روسیه می‌شوند، رشد خواهند کرد؛ به طوری که تقاضای اروپا برای گاز طبیعی مایع قطر بسیار افزایش پیدا می‌کند.

مصر که زمانی با قطر بر سر حمایت از اسلام‌گرایان اختلاف داشت، اکنون به امید حمایت مالی به این کشور نزدیک شده هست.

ناآرامی‌های سیاسی ناشی از قیمت‌های بالای مواد غذایی و انرژی ادامه خواهند داشت

ناآرامی‌های سیاسی ناشی از قیمت‌های بالای مواد غذایی و انرژی، پیش از این نیز در اعتراضات و شورش‌های بسیاری از کشورها و به همین صورت سرنگونی دولت رئیس جمهور سریلانکا نقش داشته‌اند.

حتی اگر در سال ۲۰۲۳ قیمت مواد غذایی تاحدودی تعدیل گردد، در کشورهایی مثل پاکستان و تونس که مردم آن‌ها، دولت‌های غیرمحبوب خود را به دلیل وضعیت وخیم معیشتی سرزنش می‌کنند، باید انتظار بحران داشت.

در کشورهایی مثل نیجریه و ترکیه که سیاست‌های اقتصادی ضعیف، آسیب را تشدید کرده و انتخابات پرفراز و نشیبی برای آن‌ها در سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی می‌گردد، احتمال بروز مشکل حتی بیشتر خواهد بود.

مورد دوم، 1 مورد غیرمعمول هست.

به لحاظ دیپلماتیک، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، امیدوار هست تا صرف نظر از این که جنگ در اوکراین چگونه پیش می‌رود، بتواند از آن به نفع خود استفاده کند.

اگر آقای پوتین شکست بخورد و روسیه به طور جدی تضعیف گردد، ممکن هست در مکان‌هایی مثل سوریه و قفقاز جنوبی که برای ترکیه اهمیت دارند، خلاء قدرت ایجاد گردد.

به همین صورت اگر حمایت روسیه از ارمنستان متزلزل گردد، آقای اردوغان حمایت خود از آذربایجان را که بر سر اراضی با ارمنستان در جنگ است، بیشتر خواهد کرد.

اگر جنگ اوکراین طولانی گردد، اردوغان به بازی خود در هر دو طرف ادامه خواهد داد.

ایشان برای استقبال از پول و گردش‌گران روسی، از مسکو انتظار پاداش‌هایی مثل گاز ارزان قیمت خواهد داشت.

ترکیه به همین صورت تسلیحات بیشتری را به اوکراین خواهد فروخت و برای ممانعت از ورود کشتی‌های جنگی روسیه به دریای سیاه، از غرب درخواست اعتبار خواهد کرد.

اگر آقای اردوغان در انتخابات ماه ژوئن شکست بخورد، احتمالاً جانشین ایشان نیز در رابطه با سیاست خارجی، رویکرد مشابهی را در پیش خواهد گرفت.

در مجموع، تحقیر پوتین در اوکراین باعث می‌گردد تا کشورهای خودکامه در تمام جای جهان، نسبت به شروع جنگ‌های فاتحانه محتاط باشند و حتی اگر شکست منجر به سقوط پوتین بگردد، تأثیر این امر دو چندان خواهد شد.

بنابراین برای حامیان اوکراین، حمایت مضاعف از اهمیت بیشتری برخوردار هست.

ستیزه جویی نباید پیروز گردد و تمام باید شاهد این امر باشند.

اگر پوتین شکست بخورد، در بلندمدت جهان آرام‌تری خواهیم داشت.

منبع: economist.com

جهت پیگیری اخبار، مقالات آموزشی و تحلیل‌های فارکس و بازارهای جهانی به کانال تلگرامی UtoFX بپیوندید.

بیشتر بخوانید:

حمله روسیه به اوکراین چقدر هزینه ایجاد کرده است؟چگونه تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه توسط غرب می‌تواند بازار انرژی را متلاطم کندپوتین در آستانه جنون هسته ای؛ چرا دیکتاتور روسیه شکست را نخواهد پذیرفت؟

نوشته شکست یا پیروزی؛ نتیجه جنگ روسیه در هر حال به بی‌ ثباتی جهان منجر خواهد شد اولین بار در آموزش فارکس _ یوتوفارکس.

google rating | reviews
4. ستاره - بازنگری سردبیر
citizenryco.ir logo « خبرنگار: حسین رفیعی »

citizenryco.ir logo کد خبر: « 124850 »

citizenryco.ir logo بازدیدها: 19579 1 ماه پیش

« پیشنهاد ویژه برای شما »
سلام و عرض ادب ❤️ خدمت شما هم وطن محترم، قطعا شما نیز به کسب درآمد فوق العاده از اینترنت نیاز خواهید داشت ...

شما می توانید 30 تا 50 میلیون تومان در ماه، از اینترنت درآمد داشته باشید و شغل رویایی خودتان را بسازید ...

برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا بر روی بنر زیر کلیک بفرمایید :