واتساپ بهتر است یا تلگرام؟ مقایسه‌ی محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها ...



ویژگی‌هایی که هر اپلیکیشن ارائه می‌دهد از نظر هدف و کارکرد کم‌وبیش مشابه هست که این سؤال را ایجاد می‌کند: کدام 1 از این دو برنامه بهتر است؟ با پلازا همراه باشید تا ببینیم واتساپ یا تلگرام، کدام 1 بهتر می باشند.

هنگام مقایسه‌ی برنامه‌های پیام‌رسان مختلف در اختیارمان، اپلیکیشن‌هایی که اغلب به ذهن خطور می‌کند تلگرام و واتس‌اپ هست.

در واقع هر دو نمونه‌های بارز پیام‌رسان‌های به‌روز و با امکانات بالا می باشند.

هر دو برنامه دسترسی به ابزارهای ارتباط آنلاین را که در سراسر جهان در دسترس می باشند، فراهم می‌کنند.

گرچه هر دوی این پیام‌رسان‌ها سال‌هاست که در سراسر جهان مورد استفاده کاربران متعددی قرار دارند، ولی در ارائه‌ی امکانات مختلف، تفاوت‌هایی دارند و اینکه واتساپ یا تلگرام کدام گزینه‌ی بهتری است؛ به این بستگی دارد که کدام قابلیت‌ها برایتان اهمیت و کاربرد بیشتری دارد.

البته که هر دو جزو برترین پیام‌رسان‌ها می باشند که هیچکدامشان برتری کاملی نسبت به دیگری ندارند و اغلب اشخاص هر دوی این اپلیکیشن‌ها را بر روی گوشی خود دارند.

با این حال اگر مجبور بودید بین WhatsApp و Telegram یکی را انتخاب کنید، باید معین کنید که کدام ویژگی برای شما اهمیت بیشتری دارد.

فهرست مطالب

آشنایی با دو پیام‌رسان محبوبواتساپتلگرامویژگی دو اپلیکیشن پیام‌رسان محبوبویژگی‌های واتساپویژگی‌های تلگراممقایسه دو پیام رسان واتساپ و تلگرامبررسی امنیت اپلیکیشن‌هاتعداد کاربرانقابلیت استوریرمزگذاری پیام‌هاامکان داشتن چند اکانتپاک‌کردن چت‌هاوضعیت نمایش آنلاین بودنحذف خودکارقفل صفحهقابلیت قفل‌کردن چت‌ها به‌صورت جداگانهشماره‌های پنهاناحراز هویت دو مرحله‌ایسخن آخر
آشنایی با دو پیام‌رسان محبوب

هنگام انتخاب این دو برنامه‌ی پیام‌رسان باید به چندین تفاوت توجه کرد.

Whatsapp برای تمام پیام‌های خود رمزگذاری سراسری دارد.

از طرف دیگر Telegram چت‌های مخفی و سایر اقدامات امنیتی را به جای آن ارائه می‌دهد.

در حالی که Whatsapp زمینه‌ی کاربری بزرگ‌تری دارد، Telegram امکانات بیشتری را ارائه می‌دهد و هر پیام‌رسان دارای پیشینه‌ی منحصربه‌فرد خود هست.

واتساپ

WhatsApp با حدود دو میلیون کاربر، یکی از بزرگ‌ترین و پرطرفدارترین برنامه‌های پیام‌رسانی سریع موجود هست.

مهندسان، جان کوم و برایان اکتون این برنامه را در ۲۴ فوریه ۲۰۰۹ راه‌اندازی کردند.

در حال حاضر متعلق به گروه متا، شرکت مادر فیس‌بوک هست.

به همین صورت بخوانید :ویژگی جدید واتساپ برای کاربران اندروید: تبدیل پیام‌های صوتی به متن

علی‌رغم رمزگذاری کامل، واتس‌اپ متهم به 1 سری اتهامات مربوط به حریم خصوصی در چند سال گذشته شد.

در سال ۲۰۲۱، مقامات ایرلندی 1 جریمه‌ی ۱۹۳ میلیون پوندی علیه WhatsApp را به دلیل نقض حریم خصوصی صادر کردند.

تلگرام

Telegram در سال ۲۰۱۳ توسط برادران پاول و نیکولای دوروف تأسیس شد و 1 برنامه پیام‌رسانی فوری هست که حریم خصوصی را در اولویت قرار می‌دهد.

این 1 برنامه‌ی منبع باز است، به این معنی که هر کسی از کارشناسان امنیتی گرفته تا عموم می تواند کدهای مربوط به آن را بررسی کند.

به همین صورت بخوانید :آموزش پوشه بندی تلگرام برای اندروید، آیفون و دسکتاپ

برنامه‌ی  Telegramدر جزایر ویرجین بریتانیا و به‌عنوان 1 LLC در دبی ثبت شده است، جایی که مدیرعامل فعلی آن، پاول، و ۱۵ عضو اصلی تیم آن زندگی می‌کنند.

این مدیر عامل میلیاردر به تأمین مالی تلگرام در تلاش برای حفظ استقلال خود از شرکت‌های بزرگ فناوری ادامه می‌دهد.

مقایسه واتساپ و تلگرام

ویژگی دو اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب

یکی دیگر از راه‌های تمایز بین این دو پیام‌رسان این هست که ببینید چه ویژگی‌هایی ارائه می‌دهند.

اینها شامل تمام چیز می‌گردد، از محدودیت‌های انتقال گرفته تا ظرفیت گروه تا هر چیزی که برنامه را برای کاربر کاربردی‌تر و مطلوب‌تر می‌کند.

در اینجا نحوه مقایسه این دو برنامه از نظر ویژگی‌ها آمده است:

ویژگی‌های واتساپ
ظرفیت گروه ۱۰۲۴ عضوحداکثر ۳۲ شرکت کننده در 1 تماس صوتی یا تصویریتصاویر، فیلم‌ها و سایر فایل‌ها را به‌صورت خودکار فشرده می‌کند.ربات‌های موجود برای حساب‌های WhatsApp Business و WhatsApp Business APIفایل‌های رسانه‌ای را در حافظه‌ی گوشی ذخیره می‌کند.محدودیت اشتراک فایل ۲ گیگابایتامکان استفاده از چهار دستگاه با 1 حساب کاربریامکان ایجاد و اشتراک گذاری نظرسنجی در گروه‌هاگزینه‌ی پیام‌های ناپدیدشدن برای پیام‌هایی که در عرض ۲۴ ساعت، هفت روز یا ۹۰ روز خوانده نشده‌اند.امکان حذف پیام‌ها برای تمام در عرض دو روزویژگی جدید انجمن‌های واتس‌اپ
ویژگی‌های تلگرام
ظرفیت گروه ۲۰۰۰۰۰ عضومحدودیتی برای تعداد شرکت‌کنندگان تماس صوتی وجود ندارد.حداکثر ۳۰ شرکت کننده می توانند دوربین یا صفحه نمایش خود را پخش کنند و حداکثر ۱۰۰۰ شرکت کننده می توانند تماشا کنند.برای فشرده‌سازی فایل‌ها اجازه می‌خواهد.ربات‌ها برای تمام کاربران در دسترس می باشند.ذخیره رسانه در سرور (فضای ذخیره‌سازی نامحدود)امکان ویرایش پیام‌ها در عرض ۴۸ ساعتمحدودیت اشتراک فایل ۲ گیگابایت و ۴ گیگابایت با Telegram Premiumامکان واردکردن چت از سایر برنامه‌های پیام‌رسانیامکان ایجاد حداکثر سه حساب در 1 تلفن همراه و پیونددادن حساب به چندین دستگاهایجاد و اشتراک‌گذاری نظرسنجی در گروه‌هاگزینه Secret Chat با پیام‌های خودتخریبیگزینه‌ای برای حذف پیام‌های ارسال شده به‌صورت دوطرفهقابلیت کانال‌های آناستیکر ساز توکار
مقایسه دو پیام رسان واتساپ و تلگرام

هر دو پیام رسان و واتساپ برترین پیام‌رسان‌ها در سطح جهانی می باشند که در برخی کشورها واتساپ و در برخی دیگر نیز تلگرام طرفداران بیشتری دارد.

سال‌هاست که از آغاز به کار هر دوی این پیام‌رسان‌ها می‌گذرد و تیم توسعه‌ی واتساپ یا تلگرام همواره در تلاش می باشند تا با به‌روزرسانی و معرفی قابلیت‌های جدید، کاربران بیشتری را جذب خود کنند و در این راه باید مانع کوچ کاربران به پیام‌رسان‌های متعددی که راه‌اندازی می‌شوند نیز شوند.

در ادامه واتساپ و تلگرام را از جهات مختلف، مورد بررسی قرار داده‌ایم تا ساده‌تر بتوانید پاسخ این سوال که واتساپ یا تلگرام کدامیک گزینه‌ی بهتری هست را دریافت کنید.

واتساپ یا تلگرام

بررسی امنیت اپلیکیشن‌ها

اقدامات امنیتی Telegramدر مقابل WhatsApp یکی دیگر از مواردی هست که باید در مقایسه بین این دو برنامه به آن توجه کرد.

نیازی به گفتن نیست که حریم خصوصی و امنیت در مورد با ارتباطات دیجیتال بسیار مهم هست.

همان‌طور که گفته شد، ویژگی‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند 1 برنامه پیام‌رسان را برای استفاده ایمن کند.

هر دوی این اپلیکیشن‌ها در این زمینه عملکرد خوبی دارند و گزارش منفی چندانی در این زمینه از هیچ یک، ثبت نشده است؛ با این حال طبق تحلیل‌های مختلف، ظاهرا واتساپ در این زمینه دست بالاتر را دارد.

به همین صورت بخوانید :چگونه امنیت حساب تلگرام خود را بالا ببریم؟
تعداد کاربران

از جمله مزایای رقابتی WhatsApp در مقابل Telegram، تعداد کاربران هست.

Telegram به‌عنوان یکی از سریع‌ترین برنامه‌های در حال ‌رشد، به بیش از ۷۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه در سراسر جهان می‌بالد که ۱۵۰ میلیون کاربر نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش داشته هست.

به همین صورت در سال ۲۰۲۲ جزو پنج برنامه‌ی برتر دانلود شده بود.

با این حال،  WhatsApp با بیش از دو میلیارد کاربر و نزدیک به ۱۰۰ میلیون پیام روزانه در این مورد حکم‌فرماست.

حضور اکثر کاربران در آن به این برنامه مزیتی می‌بخشد، زیرا جابه‌جایی به سایر سیستم‌ عامل‌های پیام‌رسانی برای آنها دشوار است، به‌خصوص با توجه ‌به اینکه بیشتر مخاطبین آن‌ها در این برنامه می باشند.

البته در ایران به دلیل سخت‌گیری‌های موجود نسبت به پیام‌رسان‌های خارجی استقبال مردم از تلگرام بیشتر هست.

ولی به ‌هر حال برای ارتباط با کشورهای دیگر و کسب‌وکارهای بین المللی واتس‌اپ همچنان در رأس هست.

قابلیت استوری تلگرام و واتساپ

قابلیت استوری

قابلیت استوری برای تمامی کاربران واتساپ فراهم هست و تمام می‌توانند از آن برای اطلاع رسانی یا به اشتراک گذاشتن عکس با مخاطبان خود، استفاده کنند؛ در حالی‌که قابلیت استوری در تلگرام صرفا برای کاربران دارای اشتراک پریمیوم، برقرار هست.

به همین خاطر اگر قصد استوری گذاشتن در تلگرام را دارید، بایستی اکانت خود را با پرداخت هزینه، به پریمیوم ارتقا دهید.

اما در نظر داشتن این نکته حائز اهمیت هست که وقتی در تلگرام استوری می‌گذارید، در بالای صفحه و بالای تمام چت‌ها، این استوری در معرض دید تمام افرادی که شما را در لیست مخاطبین خود دارند، نمایش داده می‌گردد؛ ولی در واتساپ فقط دور تصویر پروفایل شما 1 دایره‌ی آبی رنگ کشیده می‌گردد و برای افرادی که به لیست استوری‌ها مراجعه می‌کنند یا گفتگویی اخیرا با آن‌ها داشته‌اید و پروفایلتان در اوایل لیست گفتگوهایشان است، قابل نمایش هست.

رمزگذاری پیام‌ها

وقتی صحبت از حریم خصوصی به میان می‌آید، تمام چت‌های واتساپ به صورت سراسری رمزگذاری شده‌اند، یعنی که فقط شما و افرادی که با آنها در ارتباط هستید می‌توانید پیام‌های چت را بخوانید.

این باعث می‌گردد که به طور پیش‌فرض برای تمام کاربران ایمن باشد. در مقایسه با واتس‌اپ، رمزگذاری چت تلگرام فقط برای قابلیت Secret Chat آن اعمال می‌گردد.

پیام‌هایی که از طریق این ویژگی ارسال و دریافت می‌کنید پس از 1 دوره تعیین‌شده از 1 ثانیه تا 1 هفته ناپدید می‌شوند.

یکی دیگر از معیارهای حفظ حریم خصوصی با این گزینه این هست که نمی‌توانید پیام‌ها را فوروارد کنید.

به همین صورت تلگرام چت‌ها را برای همیشه از سرورهای خود حذف خواهد کرد.

واتساپ یا تلگرام

امکان داشتن چند اکانت

این قابلیت 1 موضوع مهم به خصوص برای افرادیست که نیاز به حساب‌های کاربری مجزای کاری و شخصی دارند.

در برنامه تلگرام، شما امکان داشتن ۳ حساب کاربری در همان برنامه را دارید که به راحتی و بدون نیاز به وارد یا خارج شدن به حساب کاربری، می‌توانید به اکانت‌های دیگرتان سر بزنید.

ولی در واتساپ می‌توانید حداکثر از ۲ اکانت هزمان استفاده کنید؛علاوه بر این ولی واتساپ چند سال پیش از واتساپ بیزینس رونمایی کرد که با نصب اپلیکیشن آن روی گوشی، می‌توانید 1 حساب دیگر نیز بر روی اپلیکیشن مجزای آن داشته باشید.

پاک‌کردن چت‌ها

با WhatsApp، می‌توانید پیام‌های خود را هم برای خود و هم برای سایر کاربران حذف کنید، ولی فقط در عرض دو روز پس از ارسال آن‌ها.

محدودیت قبلی برای این مورد ۵۱ دقیقه بود.

پس از این بازه زمانی، فقط می توانید پیام های خود را حذف کنید.

در هر صورت، این پیامرسان سرنخی به جا می گذارد که نشان می دهد پیام پاک شده هست.

به همین صورت بخوانید :بازیابی پیام های واتساپ؛ چگونه پیامهای حذف شده واتس اپ را برگردانیم؟

از طرف دیگر، کاربران Telegram می‌توانند پیام‌های ارسالی از هر طرف مکالمه را در هر زمانی حذف کنند، برخلاف کاربران WhatsApp که فقط می‌توانند پیام‌هایی را که ارسال کرده‌اند، حذف کنند.

مدیرعامل این برنامه این ویژگی را با بیان اینکه کاربران باید بتوانند کنترل کاملی بر چت‌های خود در سیستم‌های پیام فوری داشته باشند، توجیه می‌کند.

واتساپ یا تلگرام

وضعیت نمایش آنلاین بودن

هر دوی این برنامه‌ها در حال حاضر این امکان را برای کاربران فراهم کرده‌اند تا با سفارشی‌سازی تنظیمات، بتوانند وضعیت آنلاین و آخرین بازدید خود در برنامه را برای تمام یا تعدادی از کاربران، پنهان کنند.

ولی در صورتی‌که تنظیمات پنهان کردن وضعیت Last Seen واتساپ فعال نباشد، این برنامه وضعیت کاربر را به صورت آنلاین یا تاریخ و زمان آخرین بازدید نمایش می‌دهد.

در تلگرام نیز به چند حالت online، Last seen just now، نمایش دقایق، ساعات یا روزهایی که از آخرین بار آنلاین بودن کاربر گذشته، Last week و Last month نمایش می‌دهد.

به همین صورت بخوانید :آموزش سریع زمانبندی پیام در تلگرام
حذف خودکار

واتس‌اپ 1 قابلیت «پیام‌های ناپدید شده» را ارائه می‌دهد که کاربران می‌توانند آن را فعال کنند.

اینگونه پیام‌های خوانده نشده پس از ۲۴ ساعت، هفت روز یا ۹۰ روز ناپدید می‌شوند.

این گزینه برای هر دو نوع چت خصوصی و گروهی در دسترس هست.

Telegram با گزینه‌ی مشابهی که مدت‌ها قبل از Whatsapp معرفی کرده بود پیشتاز هست.

این قابلیت خود تخریبی ویژگی Secret Chat هست که به طور خودکار پیام‌ها را پس از مشاهده گیرنده حذف می‌کند و در حالی‌که Whatsapp تنها سه گزینه‌ی مختلف را در مورد بازه‌ی زمانی حذف خودکار ارائه می‌دهد، Telegram به شما امکان می‌دهد زمان حذف را بین ۱ تا ۱۵ ثانیه، ۳۰ ثانیه، 1 دقیقه، 1 ساعت، 1 روز و 1 هفته انتخاب کنید.

واتساپ یا تلگرام

قفل صفحه

صرف‌نظر از اینکه از ویژگی‌های حذف خودکار استفاده می‌کنید یا نه، هر کس دیگری غیر از شما که به گوشی هوشمند شما دسترسی دارد می‌تواند پیام‌های شما را ببیند.

تلگرام با قابلیت قفل صفحه‌نمایش درون برنامه‌ای خود راه‌حلی برای این مشکل ارائه می‌دهد.

هنگامی که این ویژگی را فعال کردید، قبل از اجازه دسترسی به برنامه، 1 رمز عبور یا اسکن اثر انگشت درخواست می‌کند.

می‌توانید آن را با 1 دوره از قبل تعیین شده از ۱ دقیقه تا ۴۵ ساعت روی قفل خودکار تنظیم کنید.

به همین صورت بخوانید :آموزش قفل کردن واتساپ در اندروید و آیفون | قفل واتساپ کجاست؟

Whatsapp دارای شکل مشابهی از این ویژگی هست که در آن کاربران می‌توانند بسته به نسخه‌ی برنامه، قفل اثر انگشت را فعال یا با رمز عبور محافظت کنند.

تفاوت بین این دو پیام‌رسان در اینجا این هست که Telegram گزینه‌های کمتری را از نظر فواصل زمانی از پیش تعیین شده ارائه می‌دهد.

قابلیت Chat Lock در واتساپ

قابلیت قفل‌کردن چت‌ها به‌صورت جداگانه

‌واتس‌اپ طی آپدیت‌های اخیر خود، قابلیتی با عنوان «Chat Lock» را به کاربران ارائه کرده که از طریق آن می‌توان چت‌های مورد نظر را به‌طور جداگانه و با پسورد یا روش‌های بیومتریک قفل کرد تا سایر اشخاص به آن‌ها دسترسی نداشته باشند.

این قابلیت در واقع 1 فولدر هست که چت‌های قفل شده درون آن قرار می‌گیرند.

این فولدر در بالای صفحه اصلی چت‌ها جای دارد؛ البته برای ظاهر شدن این فولدر، بایستی صفحه را به‌سمت پایین بکشید.

برای چت‌های موجود در این فولدر نوتیفیکیشن نمایش داده می‌گردد، ولی این نوتیفیکیشن‌های آن‌ها فاقد نام فرستنده و پیش نمایش محتوای پیام می باشند.

برای استفاده از این ویژگی باید به پروفایل کاربر بروید و گزینه Chat Lock را فعال کنید.

ولی در تلگرام این امکان وجود ندارد و تنها امکان رمز گذاشتن روی برنامه را برای ورود به آن دارید.

به همین صورت بخوانید :قفل کردن یا مخفی کردن چت (Chat Lock) در واتساپ چگونه است؟
شماره‌های پنهان

بخشی از فرایند ثبت‌نام در Telegram، ارائه‌ی شماره ‌تلفن شما هست.

در همین حال، این گزینه را نیز خواهید داشت که با پنهان‌کردن شماره، آن را خصوصی نگه دارید.

به طور پیش‌ فرض، فقط مخاطبینی که در تلفن خود ذخیره کرده‌اید می‌توانند شماره شما را ببینند.

شما فقط باید “چه کسی می‌تواند شماره ‌تلفن من را ببیند؟” را تغییر دهید و روی “هیچ‌کس” تنظیم کنید.

کاربران Whatsapp ولی این گزینه را ندارند.

شما باید شماره‌ی خود را همیشه نمایش دهید.

این بدان معنی هست که هر مخاطبی در لیست چت شما می‌تواند آن را ببیند، حتی آنهایی که در تلفن خود ذخیره نکرده‌اید.

احراز هویت دو مرحله‌ای

فعال‌کردن احراز هویت دو مرحله ای 1 راه عالی برای محافظت از پیام‌های شما در صورت دسترسی شخصی به تلفن شما هست.

این ویژگی به شما امکان می‌دهد رمز عبور دومی را که بعد از کد پیامکی وارد می‌کنید، تعیین کنید.

باتوجه‌به اقدامات امنیتی، هر دو پلتفرم پیام‌رسان تأیید پیامک را ارائه می‌دهند.

فعال‌کردن این ویژگی اساساً لایه دوم حفاظتی را به برنامه‌ی پیام‌رسانی شما اضافه می‌کند و آن را در برابر مزاحمان شخص ثالث یا تلاش‌های ناخواسته برای ورود به سیستم محافظت می‌کند.

امروزه احراز هویت دو مرحله‌ای 1 استاندارد امنیتی هست و اگر هر 1 از این برنامه‌ها آن را نداشته باشند، حیف هست.

به همین صورت بخوانید :قابلیت ارسال عکس و ویدئو با کیفیت برای واتساپ فعال شد
سخن آخر

در مورد‌ی دو اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب صحبت کردیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم.

پاسخ به سؤال اینکه “واتساپ بهتر هست یا تلگرام؟” بستگی به استفاده و دسترسی شخص شما دارد.

فقط به این دلیل که اولی در مقایسه با دومی کاربران بیشتری دارد، به این معنی نیست که بهتر هست.

بسیاری از مواقع، مردم تمایل دارند از مد روز پیروی کنند و در تصمیم گیری خودشان مردد می باشند که کدام 1 از این دو برنامه بهتر هست.

باتوجه‌به نکاتی که گفتیم و مقایسه‌هایی که انجام دادیم، خودتان باید انتخاب کنید کدام‌یک برایتان بهتر هست.

امیدواریم این مطلب سؤالات شخصی ذهنتان را پاسخ داده باشد.

google rating | reviews
Google rating: 4.6
مجله شرکت شهروندان کد خبر: « 121536 »
« ویراستار: مهین فرهمند »

مجله شرکت شهروندان بازدیدها: 19972 5 ماه پیش

مجله شرکت شهروندان لینک منبع خبر:
https://www.plaza.ir/140301/578962/telegram-vs-whatsapp/